En aktiv dag
Dagen började med ett läkarbesök, inte alltför ovanligt i min vardag. Allt såg bra
ut, förutom en liten cysta som nog skulle försvinna av sig själv. Jag får fortsätta
med hormonkurerna som vanligt och idag tar jag det första lilla djävulska pillret.
F konstaterade nyligen att: "Jaha, där försvann den rofyllda perioden, tack för att
jag fick lära känna dig lite till..." =) Det är tur att han ändå kan se på det med en
nypa humor, det får mig att slappna av lite mitt i den hormonsprudlande karusel-
len. Efter läkarbesöket mötte F upp mig på torget och vi tog en trevlig fika/sen fru-
kost i solen klockan 11. Därefter var det dags att uppsöka vården igen, jag för ett
blodprov och F för sin ständiga krasslighet han har förföljts av på sistone.
Klockan 18 idag var jag på ett viktigt möte på jobbet. Tycker att det är så otroligt
viktigt att vara flexibel i det yrket jag har och jobba när jag behövs oavsett tid på
dygnet, helgdag eller liknande. Älskar mitt jobb och jag hoppas att det förblir så.
Nu är jag hemma, fick skjuts av chefen, skönt att slippa åka snigelfart hem med
kollektivtrafiken. Möttes av en mycket koncentrerad sambo, han släpper inte tv:n
med blicken, det är förstås hockey han sitter och tittar på.
Tidigare idag var jag på Ica och hade bestämt mig för att laga lite enkel pasta
med någon italienskinspirerad tomatsås, men när jag blev hejdad av en trevlig
dam med kockmössa och förkläde som bjöd på en utsökt pastarätt gjord på fläsk-
ytterfilé och Crème Bonjour, tänkte jag om och var bara tvungen att sätta mina
matlagningskunskaper på prov.
Just nu sitter jag här, proppmätt och belåten. Måste slopa jantelagen och ge mig
själv beröm, gott var det minsann, så gott att jag måste dela med mig...
Fläskytterfilé med ost och pasta
4 portioner (inte om man har en karl som äter för tre =))
- 600 g fläskytterfilé
- 1 msk Arla smör
- salt och peppar
- 200 g Crème Bonjour färskost
- 2,5 dl matlagningsgrädde
- Maizena ljus redning efter behov
- 500 g pasta (fullkornspasta passar bra)
- 1/2 dl olivolja
- 1/2 citron
- 70 g rucola
1. Skiva fläskytterfilén i ca 2 cm tjocka skivor.
2. Bryn skivorna i smör i en stekpanna 3-4 minuter på varje sida eller tills köttets
innertemperatur är 72 grader. Krydda med salt och peppar.
3. Toppa med färskosten och låt smälta ner. Tillsätt matlagningsgrädden och
gärna lite redning efter behov.
4. Koka pastan. Blanda den med olivolja, citron, salt och peppar. Vänd ner rucolan.
Smaklig måltid! =)

En liten portion kvar efter middagen.
ut, förutom en liten cysta som nog skulle försvinna av sig själv. Jag får fortsätta
med hormonkurerna som vanligt och idag tar jag det första lilla djävulska pillret.
F konstaterade nyligen att: "Jaha, där försvann den rofyllda perioden, tack för att
jag fick lära känna dig lite till..." =) Det är tur att han ändå kan se på det med en
nypa humor, det får mig att slappna av lite mitt i den hormonsprudlande karusel-
len. Efter läkarbesöket mötte F upp mig på torget och vi tog en trevlig fika/sen fru-
kost i solen klockan 11. Därefter var det dags att uppsöka vården igen, jag för ett
blodprov och F för sin ständiga krasslighet han har förföljts av på sistone.
Klockan 18 idag var jag på ett viktigt möte på jobbet. Tycker att det är så otroligt
viktigt att vara flexibel i det yrket jag har och jobba när jag behövs oavsett tid på
dygnet, helgdag eller liknande. Älskar mitt jobb och jag hoppas att det förblir så.
Nu är jag hemma, fick skjuts av chefen, skönt att slippa åka snigelfart hem med
kollektivtrafiken. Möttes av en mycket koncentrerad sambo, han släpper inte tv:n
med blicken, det är förstås hockey han sitter och tittar på.
Tidigare idag var jag på Ica och hade bestämt mig för att laga lite enkel pasta
med någon italienskinspirerad tomatsås, men när jag blev hejdad av en trevlig
dam med kockmössa och förkläde som bjöd på en utsökt pastarätt gjord på fläsk-
ytterfilé och Crème Bonjour, tänkte jag om och var bara tvungen att sätta mina
matlagningskunskaper på prov.
Just nu sitter jag här, proppmätt och belåten. Måste slopa jantelagen och ge mig
själv beröm, gott var det minsann, så gott att jag måste dela med mig...
Fläskytterfilé med ost och pasta
4 portioner (inte om man har en karl som äter för tre =))
- 600 g fläskytterfilé
- 1 msk Arla smör
- salt och peppar
- 200 g Crème Bonjour färskost
- 2,5 dl matlagningsgrädde
- Maizena ljus redning efter behov
- 500 g pasta (fullkornspasta passar bra)
- 1/2 dl olivolja
- 1/2 citron
- 70 g rucola
1. Skiva fläskytterfilén i ca 2 cm tjocka skivor.
2. Bryn skivorna i smör i en stekpanna 3-4 minuter på varje sida eller tills köttets
innertemperatur är 72 grader. Krydda med salt och peppar.
3. Toppa med färskosten och låt smälta ner. Tillsätt matlagningsgrädden och
gärna lite redning efter behov.
4. Koka pastan. Blanda den med olivolja, citron, salt och peppar. Vänd ner rucolan.
Smaklig måltid! =)

En liten portion kvar efter middagen.
Kommentarer
Trackback